Plakinstructie

Plakinstructie stickers

De sticker bestaat uit 3 lagen.

  • De backing (dit is de geruite ondergrond)
  • De sticker zelf
  • De transfertape (dit is de grijze geruite bovenste laag)

Maak eerst de ondergrond waar de sticker opkomt goed schoon, stof en vetvrij. Zorg dat alles goed is opgedroogd voordat je de sticker gaat plakken.

Leg de sticker op een vlakke ondergrond en wrijf met een pasje (bijvoorbeeld een bankpas) over de transfertape, zodat de sticker aan de transfertape blijft plakken. Controleer of dit lukt door de tape voorzichtig los te halen. Komt de sticker nog niet los, wrijf dan nogmaals met iets meer druk. Neem hier rustig de tijd voor!

Als eenmaal de sticker op de transfertape zit houdt het dan boven het item waar het op geplakt moet worden.

Houdt voor een recht resultaat nooit de kniprand of de geruite laag aan, maar altijd de sticker zelf! Zoek bijvoorbeeld een lijn in de sticker of de onderkant van de tekst.

Plak de sticker op het item en wrijf stevig met een pas over de transfertape. Wrijf vanuit het midden naar de buitenkant.

Eenmaal goed aangewreven kan de transfertape worden verwijderd.

Let op dat de sticker goed op het item is gehecht. Als er nog een deel aan de transfertape blijft plakken, kan je de sticker kapottrekken. Als de sticker nog aan de transfertape blijft plakken, wrijf dan nogmaals met een pas over de transfertape.

Als de sticker eenmaal zit is het belangrijk dat de sticker gaat hechten aan het item. Afhankelijk van de temperatuur kan dit even duren, maar houdt minimaal 30 minuten aan. 

De stickers zijn niet vaatwasserbestendig. De stickers zijn wel waterbestendig waardoor de fles met sticker prima met de hand afgewassen kunnen worden.

“Plak altijd op een rustig moment en bij goed licht. Haastige spoed is zelden goed”.